Smakelijk eten!

Afbeelding_BINCuriosity_11_Groenten

Kan je groenten naar iets lekkers laten smaken?  Hannah– 10 jaar

Sommige groenten worden best lekker als je ze bakt of kookt. Bijvoorbeeld bloemkool: een groente die rauw niet lekker is, maar na het koken een stuk smakelijker wordt. Tijdens het koken zorgt de hitte voor tientallen chemische reacties in de bloemkool, waardoor deze in samenstelling en smaak verandert. Hierdoor smaakt jouw gekookte bloemkool op je boord toch net iets beter dan wanneer je die rauw eet.

Als we kijken naar wat er in de toekomst mogelijk is, dan denk ik dat wij uiteindelijk met genetische manipulatie eten lekkerder kunnen laten. En misschien zelfs ervoor kunnen zorgen dat jouw bloemkool naar iets totaal anders smaakt. Tegenwoordig kunnen wetenschappers dit al op hele kleine schaal. Het is  alleen nog ontzettend duur en niet veilig genoeg. Maar of in de toekomst bloemkool dan ook daadwerkelijk beter zal smaken? Wie weet.” – Lene Andersen

Lene Andersen heeft economie en theologie gestudeerd en heeft komedies geschreven. Ze noemt zichzelf een futurist en is één van de organisatoren van de workshop.

 

Door Charlotte Poot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *