Robot opvoedcursus

Afbeelding_BINCuriosity_8_RobotOvername

Gaan robots in de toekomst de wereld overnemen?”   – Niels, 11 jaar

Robots die de wereld overnemen, dat blijft natuurlijk een enge gedachte. Maar of dit ooit zal gebeuren, weet eigenlijk niemand. Op dit moment hoeven we niks te vrezen, want de robots die we nu hebben, zijn daar te eenvoudig voor. Misschien zijn we in de verre toekomst in staat robots te bouwen die zo geavanceerd en ingewikkeld zijn dat ze bijna menselijke trekken vertonen.  Dan zal onze grootste zorg niet zijn of zij de wereld over zullen nemen, maar of wij ze als goede en vriendelijke robots op kunnen voeden. Ik hoop dat wij in deze taak zullen slagen!”- David Ackley

David Ackley is universitair hoofddocent informatica aan de universiteit van New Mexico in Albuquerque, Verenigde Staten

Door Charlotte Poot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *