Intimiteit met technologie

De overheid moet grenzen stellen aan de toenemende intimiteit met technologie stelt Rinie van Est, technisch natuurkundige aan het Rathenau Instituut en trendwatcher in technische innovaties. De afstand tussen technologie en mens neemt steeds verder af. Technologie nestelt zich tussen ons in, verzamelt gegevens over ons, en begint steeds meer op ons te lijken. Rinie gebruikt hiervoor de term intieme technologie.

Intieme technologie geeft de mogelijkheid tot innovatie en persoonlijke ontwikkeling. Maar overheden en commerciële bedrijven kunnen intieme technologieën ook gebruiken om ons te beïnvloeden. “Het is van essentieel belang om vroeg te beginnen met het collectief denken over de soort toekomst die we willen en de onderdelen die we als mens willen behouden.

Door Collin Molenaar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *