Databescherming ontoereikend

Om online data beter te kunnen beveiligen, moeten de huidige beveiligingssystemen worden geautomatiseerd. Succesvolle cyberaanvallen kosten de samenleving miljarden euro’s per jaar. Momenteel wordt risicomanagement handmatig gedaan. Aanvallen kunnen dan alleen worden voorkomen wanneer mensen ze vooraf aan zien komen. Dit proces is te traag en wordt beperkt door het menselijk verbeeldend vermogen.

Wolter Pieters, assistent professor aan de Technische Universiteit Delft en lid van een Europees onderzoeksteam, werkt aan het automatische beveiligingssysteem TREsPASS. Met TREsPASS worden veiligheidsrisico’s van te voren herkend. Dit helpt bij het identificeren van mogelijke aanvallen en voor het maken van mogelijke tegenmaatregelen.

Door Collin Molenaar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *