Vervuiling

BINCuriosity3 VerdwijnenDampkring

“Gaat de dampkring ooit kapot?” – Dylan, 11 jaar

“De atmosfeer van de aarde is een van die dingen waar we nooit over na hoefden te denken, die was er altijd gewoon. Dat verandert nu wij als mensen de atmosfeer vervuilen met koolstofdioxide. Als we onze atmosfeer daar tegen willen beschermen, zullen we anders moeten denken over hoe we goederen produceren en hoe we energie opwekken. Dus hoewel de atmosfeer zelf niet zo snel kapot zal gaan of zal verdwijnen, moeten we wel zorgen dat wij de atmosfeer niet zodanig vervuilen dat wij uiteindelijk verdwijnen.” – Penny Mealy

Penny Mealy is PhD-studente aan de universiteit van Oxford. Haar interesses zijn onder andere technologische evolutie, economische groei en duurzame ontwikkeling.

Door Jolien Morren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *